Thornæs Destilleri er drømmen om et ægte whiskydestilleri i Kongernes Nordsjælland, der udvikler,producerer og sælger dansk Single Malt whisky. Drømmen tilhører tekstforfatter, journalist og whiskyentusiast Torben Thornæs Andersen, som i slutningen af 2017 fik den ide, at han ville smage sin egen 12 år gamle whisky, inden han fyldte 60 år. Derfor skulle der nok til at ske noget snart…

Drømmen tog han med til Skotland, hvor rejser gennem The Highlands og Speyside førte til et unik indblik i en af verdens ældste whiskyindustrier. Resultatet blev et professionelt netværk af ekstremt venligsindede og vidende skotter, som har været med til at forme grundlaget for Thornæs Destilleri.

Med den gode nordsjællandske maltbyg lige uden for døren og uanede mængder af rent, velsmagende grundvand under fødderne har Thornæs Destilleri det optimale afsæt for at producere dansk whisky af højeste kvalitet. Ved at modne whiskyen i tønder helt ned til 50 liter opnår vi en hurtigere modning og et bredere sortiment af unikke whiskyer. Dermed skulle der være lagt i tønden til mange gode flasker whisky, hvoraf en hel del vil være drikkeklar længe inden, at Torben møder sin deadline.

Thornæs Distilleri

Åbningstider

mandag-onsdag kl. 10-15,
torsdag-fredag kl. 10-17
og lørdag kl. 11-14.

Planlæg min rute

Kagerup Byvej 20, 3200 Helsinge