Mangholm passer på de gamle husdyrracer

Mangholm passer på de gamle husdyrracer

Mød os til Smag på Nordsjælland Høstfestival, Esrum Kloster 26-27. august

Mangholm er et økologisk landbrug, der drives af familien Hage. Tine Hage er den daglige leder og det er hende, der passer dyrene og markerne, sammen med de ansatte; Hans og Simon.

Driften på Mangholm er fokuseret på bevaring af de gamle danske husdyrracer, naturpleje og formidling. Den alsidige drift på Mangholm egner sig fint til bevaring af de gamle husdyrracer. Det er nøjsomme dyr med deres naturlige instinkter i behold. Vi har de gamle Røde Danske Malkekøer, Ertebøllefår, Danske Landhønshøns og Gamle Danske Sortbrogede Landracesvin. Desuden har vi Danske Landænder, Islandske heste, en hund og katte. Vi driver jorden nænsomt på naturens præmisser og har stor fokus på biodiversitet, dyrevelfærd og kvalitetsråvarer.


Man kan komme og besøge gården og dyrene lørdag og søndag, når gårdbutikken holder åbent kl. 10-16. Her er man velkommen til at gå rundt på egen hånd og se på dyrene. Kom ind i gårdbutikken og få en snak med Tine, der meget gerne vil fortælle om driften.

Her er der også mulighed for at købe en kop kaffe, en is eller saft og sætte sig på gårdspladsen i solen og nyde de fredelige omgivelser.

På Mangholm dyrker vi forskellige kornsorter som Ølandshvede, havre, rug og byg. Vi forarbejder hveden til mel i vores eget gårdmølleri, og får lavet gryn af havren. Mel og gryn sælges i gårdbutikken og til supermarkeder i hele landet. Ligeledes leverer vi gryn og mel til storkøkkener og restauranter.

Kom og få en snak med Tine og ikke mindst smag Mangholm’s fantastiske produkter på Esrum Kloster den 26-27. august.