Smag på Nordsjælland holder Høstfestival 26-27. august på Esrum Kloster

Smag på Nordsjælland holder Høstfestival 26-27. august på Esrum Kloster

 

Mød os og fyld poserne med Nordsjælland!

Smag på Nordsjælland og Esrum Kloster inviterer alle madører til en weekend med lokale kvalitetsråvarer, madoplevelser, madworkshops og madkultur.

Med andre ord kan man på markedspladsen møde den lokale bæravler, bonde, ølbrygger, slagter, biavler, chocolatier, frugtavler, vinbonde etc. I boderne deler de ud af deres passion, viden og varer – hvor man selvfølgelig vil kunne købe en bunke lokale produkter med hjem, hvoraf mange høstes tidligt samme morgen.

Spis dig lykkelig i små anretninger og lær om tilberedningsmetoder

Når poserne er fyldte, er det tid til at mætte ganen og maven. Alle producenter serverer anretninger, sådan så man kan ”snack’e” sig igennem dagen og dermed få en bid af hver bod, som naturligvis kan skylles ned med køligt klosterøl fra hanen.


VILD MAD – sanketure og workshop
Har man lyst til en særlig oplevelse, kan man komme på ”sanketur” i naturens spisekammer med klosterets egen VILD MAD-vejleder. Her skal der findes vilde urter, bær og andre skjulte skatte. Undervejs får man tips og tricks til, hvordan man anvender vilde planter i sit eget køkkenet – og hvad man kan finde i baghaven. Til sidst kan man besøge workshoppen, hvor der laves grillede brændenælder, brændenælde- og enebærrøget flagesalt og røgede rødkløverblomster. Se mere om sanketurene her

Temamøde om fødevarer med fagfolk fra branchen
Lørdag kl. 13 kan man desuden være tilskuer til et temamøde om fødevarer i den kommende nationalpark Kongernes Nordsjælland. Journalist og forfatter Signe Wenneberg er ordstyrer for panelet, som består af bl.a. den franske kok Francis Cardenau, som vil give sit besyv med om terroir begrebet. I panelet finder man desuden repræsentanter for fødevarenetværkene Smag på Nordsjælland, Spisekammer Halsnæs og Spisekammer Gribskov.

ÅBNINGSTIDER:
26. – 27. august kl. 10 – 16

ENTRÉ:
Gratis adgang. Parkering 20 kr.