Nordsjællandsk øl med smag og humor

– mød bryggerne på Esrum Kloster 26-27. august.

Nordsjællandsk øl med smag og humor

– mød bryggerne på Esrum Kloster 26-27. august.


Mikrobrygget øl er fortsat en fest, med ca. 140 bryggerier i Danmark, der lancerer over 1000 nye øl-varianter hvert år. Der er nok at vælge i mellem. Heldigvis har vi et par fyrtårnbryggerier i Nordsjælland, der lyser op og viser vej.

”Det Våde Får” er håndbrygget øl af Henrik Koch, der driver bryggeriet på Tolykkegård. God øl starter på marken hvor fårene græsser, gøder jorden til kornet, som forvandles til malt og ender som fantastisk øl. Det hele foregår på den økologiske Tolykkegård. Det Våde Får producerer kun 12.000 flasker om året og er derfor et MINI MIKROBRYGGERI, som kun producerer øl fordi de ikke kan lade være. Bryggeriet stråler af charme og skal opleves. Der er Henrik der brygger øllet, assisteret af sønnen Jan og sparringsbryggeren Henrik Paludan-Mørk. Det Våde Får er Nordsjællandsk terroir.


Hornbeer – det lille bryggeri med de store visioner. Hornbeer ligger i Hornsherred, som indikeres af navnet. Bryggeriet drives af ægteparret Jørgen Fogh Rasmussen og hustruen Gunhild. Jørgen brygger øllet og Gunhild tegner etiketterne.

Vi kan rigtigt godt lide øl, og brygger derfor mange forskellige, men kun øl, vi selv kan lide. Gerne øl med lidt kant. Men ikke uden at vi altid søger at opnå fuld balance og harmoni i smagsoplevelsen. Hornbeer er et eksperimenterende bryggeri med alt lige fra syrlige frugtøl og cider hvede, pilsner, wiener, Ipa, bock, røgøl, belgisk ale, triple, porter og stout. Alle øl er brygget ud fra gamle håndværks traditioner, med kun de bedste råvarer, og hvor øllet er upasteuriseret og ufilteret. Hornbeer har vundet et utal af priser for deres kvalitet, kant og smag.

Produktionen på Hornbeer er totalt energioptimeret. Vi har solceller på taget, pumper overskudsvarmen ned i jorden, så vi kan brug varmen til næste bryg. På den måde kan du drikke Hornbeer næsten uden at sætte CO2 aftryk. Skål for klimaet.

”Det Våde Får” og Hornbeer skruer helt op for smagen og humoren – mød dem og få en snak om god øl og ikke mindst smage de lokale nordsjællandske øl.