KVAN – den glemte køkkenurt

Kvann Kompagniet har genintroduceret en gammel, men glemt køkkenurt, nemlig kvan (Angelica) i den danske husholdning. Kvan blev brugt som erstatning for sukker især sammen med sur frugt. Med start på import af sukker fra Vestindien gik kvan langsomt i glemmebogen.

KVAN – DEN GLEMTE
KØKKENURT

På Rolandsgården ved Knardrup har Marianne Bjerre genoptaget dyrkningen af kvan, som også forarbejdes på gården. Derudover henter vi tørrede vilde urter fra Sydgrønland, bl.a. Kvan, Timian, Grønlandsk post og Sortebær, som bruges til
smagssætning af en dejlig kvan ale, 4 forskellige urtesnapse, urtete og som krydderier i flere varianter.

Vi er meget optaget af at samarbejde med de isolerede samfund på Grønland, så de får mulighed for at skabe en forretning, som kan bidrage til deres eksistens ude i bygderne.

Kvan er kulturhistorie om vikingerne på Grønland og munkene som foregangsmænd for lægevidenskab og gastronomi i den tidlige middelalder.

Kom og smag kvan og få en snak med Marianne på Høstmarkedet 26-27. august – du bliver helt sikkert klogere.