“Kong Gulerod” – ”skal vi bruge pisk eller  gulerod”

“Kong Gulerod” – ”skal vi bruge pisk ellergulerod”

Hvad er der med den gulerod?

Vi har allieret os med Marie Klee, Carrotstick, for at blive klogere på guleroden.

Kom og mød Marie og de andre carrotsticks lørdag kl. 11.00 og søndag kl. 11.00 på ”Orange Scene”, Høstfestival, Esrum Kloster 26-27. august.

Marie vil åbne gulerodsuniverset, fortælle historier, anekdoter om hvorfor gulerødder er så meget i søgelyset til god mad og sundhed. Vi skal lære at sætte ord på smagen af forskellige gulerødder fra Møllehøj.

Du får lejlighed til at få gulerod på en ny måde. Marie har hjemmefra lavet nogle innovative smagssammensætninger, som vi skal teste.

Gulerødder er selvsagt for børn, der skal udskære gulerodsfigurer (ligesom Emil) og måske lærer børnene hvorfor gulerødder styrker øjnenes evne til at se i mørke? Hvorfor huden bliver lidt orange, hvis man spiser mange gulerødder?

Vær med når Carrotstick svinger pisken og vi bliver en hel del klogere på guleroden.

Carrotstick-teamet består af fem professionsbachelorer i ernæring og sundhed. På Carrotstick.dk skriver de om alt, der rører sig på sundhedsområdet. De tager et kritisk blik på sundhedstendenserne og hjælper dig med at navigere i sundhedsjunglen.

“Le Roi Carotte” (Kong Gulerod) stammer fra Jacques Offenbachs (1819-1880) operette fra 1872 . Guleroden leder køkkenurternes oprør, som fører til, at guleroden for en kort periode kan være “Kong Gulerod”. Herudfra må udtrykket så være kommet på dansk, hvor det kendes fra ca. 1930.