Kaffe- og chokoladehåndværk

Kaffe- og chokoladehåndværk

Madhåndværk

I Smag på Nordsjælland er vi madhåndværkere. Håndværk tager tid, derfor bliver produkterne dyre. Så hvad får du for pengene, når du køber madhåndværk?

Når vi bruger håndværket, er det som modsvar til den industrielle fødevareproduktion, som er karakteriseret ved at maden er let tilgængelig, billig, standardiseret og i overflod. Vores (madhåndværkerens) drøm er at fremtidens mad skal være smagfuld, sund, excellent og unik. Derfor arbejder vi på at genopfinde håndværket.

Madhåndværkerne arbejder med lokale råvarer, som de kender, forarbejdningen foregår i lille skala så den kan tilpasses råvaren, som skal behandles varsomt. Med håndværket tilstræber vi at skabe unikke produkter, rig på smag, høj kvalitet og tydelig sjæl og kant, det giver mangfoldighed. Håndværket indikerer at menneskets hånd og kunden har været med i hele produktionsforløbet. Ved at bruge traditionelle metoder og tage tiden til hjælp kan vi få smag og kvalitet, uden brug af unødige tilsætningsstoffer.

Kaffe og chokolade hører til det gode liv, selvom det ikke just er lokale råvarer fra Nordsjælland. Strandvejsristeriet og Chokoladeværkstedet er to eksempler på virksomheder, der nørder med håndværket for at for at få det bedste frem i kaffen og chokoladen. De arbejder med små batches i produktionen, så lækkerierne altid er friske og nylavede.

På Høstfestivallen kan du møde gourmet håndværkere – Strandvejsristeriet og Chokoladeværkstedet Jota og få en snak om håndværket og ikke mindst smage.

Strandvejsristeriet er Nordsjællands første mikroristeri. Vi rister flere gange om ugen, så din kaffe altid er friskristet. Strandvejsristeriet importerer friske grønne kaffebønner fra omkring 20 forskellige lande, som er nøje udvalgt efter et ultimativt krav om, at kvaliteten skal være fuldstændig i top.

Strandvejsristeriet ligger i Kronborgs gamle garnisons bygninger, hvor Peter og Mille dyrker deres passion for velsmagende kaffe. Her kan man nyde en god kop kaffe, betragte Peter når han rister kaffen og suge duften til sig af de nyristede bønner, som breder sig fra det arbejdende kaffeværksted.

Chokoladeværkstedet Jota har eksisteret siden slutningen af 30’erne, først i København, og de seneste år i nye omgivelser i Gilleleje. Det er med stolthed og respekt for de gamle håndværksmæssige traditioner, at konditor Christian Bahr har ført de gode opskrifter på håndlavet chokolade videre.