Nyheds blog

Bonden og kartoflen

Kartoffelavlere i Nordsjælland har specialiseret sig i små arealer med kartoffelsorter, hvor det er smagen og kvaliteten der tæller. Mød kartoffelbonden 

Kunsten og knolden

Kartoflen har været grundsubstansen i almuens og de fattiges kost de seneste par hundrede år. Det har sat sine spor i madkulturen, kunsten og sproget. Læs historien om kartoflen.

Ta’ en dag på landet i efterårsferien

Vi har en vision om, at vi skal spise lokalt produceret mad, når det er muligt.

Potato Talk

En kartoffel er nemlig ikke bare en kartoffel. Den lille kartoffelskole – se under kommende events. 

"Kartoffelferie"

Smag på Nordsjælland slår et slag for vores gode lokale fødevarer med  ”O km til kartoflen” i børnenes efterårsferie. Vi hylder selvsagt kartoflen

Kartoffelquiz

Det er kartoffelferie. Men hvad ved du egentlig om kartofler?  Ta’ kartoffeltesten.

Sovs og kartofler

Hvor svært kan det være at koge en kartoffel? Kartofler skal koges som var det pasta  – ”al dente”, ……

IS – direkte fra koen

Når vi laver is på Kollerødgård, er det med helt frisk mælk fra gårdens egne køer.   Vores køer er Rød Dansk Malkerace. De 

Smag dig igennem de Nordsjællandske vingårde

Mød vinbønderne fra Nordsjælland på Esrum Kloster 

Grise, der giver en god smag i munden

Landlyst – mød os til Høstfestival, Esrum Kloster 26-27. august I marts 2014 

Kurt’s Økokød – dyrene laver naturpleje – du kan smage landskabet

Kurt’s Økokød  – mød os til Smag på Nordsjælland 

KVAN – den glemte køkkenurt

Kvann Kompagniet har genintroduceret en gammel, men glemt køkkenurt, nemlig 

Mangholm passer på de gamle husdyrracer

Mød os til Smag på Nordsjælland Høstfestival, Esrum Kloster 26-27. august Mangholm er et økologisk landbrug, der drives af familien Hage. Tine Hage er den daglige leder og det er

Chef’s Café – går hele vejen med lokal økologi.

Chef’s Café alias Susanne Haakonsson er blevet hædret for sin store indsats 

Har du smagt bacon – altså den rigtige, tørsaltet?

Bacon Der skal grisebryst, salt, røg samt god tid til modning for

Honning, der smager af Nordsjælland

OverggardGutfelt producerer honning hvor naturens luner får lov at udtrykke sig i smag, duft 

Mød bær- og frugtavlerne på Esrum Kloster 26-27. august.

Man skulle ikke tro det, men klimaet i Nordsjælland er godt